Biografie

Dit is Hanneke Drenth.
Actrice, theatermaakster en zangeres. Ze studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten in Arnhem (ARTEZ) en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.
Daar ontmoette ze in 2002 Anne van Rijn,
met wie ze het cabaret-du0 Dames Voor Na Vieren’ oprichtte.       Ze wonnen naast de ‘Holland Casino Podium-prijs’ , ook de jury,- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst-festival. Vlak daarna verscheen hun eerste programma ‘Tja Tja Tja‘.

In de 12 jaren daarna, tourden ze met de cabaretvoorstellingen; Hijgende Hakken, Koude Kermis, Binnenstebuiten en  Bruids,- en Grafwerk , langs de theaters van Nederland en Belgie.  Alle shows werden uitgezonden bij de VARA!  Twee maal werd Dames voor na Vieren genomineerd voor ‘de Neerlandhoop-prijs’.

Ondertussen was ze ook te zien in de familie-musical ‘de Diepvriesdames’, vernoemd naar het gelijknamige boek van Annie MG Schmidt en in 2016 speelde ze de rol van Oekraïense voetbalvrouw in ‘Pumps en Penalties’ met o.a Birgit Schuurman en Han Oldigs.
Begin 2017 schitterde ze in de musical De Grote Drie, in de rol van Jasperina de Jong.

Al 10 jaar is ze de vaste zangeres van VARA’s radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’. Daar zingt en schrijft ze elke zaterdag het Spijkerlied.
Ook speelt ze daar mee, in de cabaretsketches aan tafel. Daar doet ze de stem van o.a Ilse de Lange, Eva Jinek, prinses Amalia en Maxima.

In 2012 deed ze mee met het project ‘Muzikale Helden’ en in datzelfde jaar leende ze haar stem voor de bioscoopfilm ‘Asterix en Obelix en de Britten.
In 2015 toerde ze samen met een band door het land, met haar eigen liedjesprogramma.

 Ze speelde diverse rollen in het sketches-programma ‘de Viswinkel’ op Nederland 3.
Ook speelde ze verschillende types in Talpa’s tv-programma ‘Ivo Niehe vanuit het Nieuwe de la Mar’. Op Tv kon je haar zien in diverse programma’s als Tijd voor Max, koffietijd, DWDD, Kunststof Tv, Pauw en Witteman.